Veiligheid op de bouwplaats, heel normaal toch?

Published on 10 March 2020

20191029_102326PBM's op de bouwplaats

Twintec Nederland wil uiteraard net als iedereen veiligheid voor haar medewerkers. De regels en wetgeving zijn in Nederland vaak vele malen strenger dan in andere delen van de wereld waar de Twintec Group actief is.  Voor onze mensen dus een uitdaging om ook hier aan de regels te voldoen.

Werken met machines, polijstmachines en ander materieel vergt een groot aantal veiligheidsmaatregelen. Ook het werken met beton en staalvezels geeft hier een andere dimensie aan. Helmen, veiligheidshesjes, betonlaarzen en dergelijke behoren tot de standaard uitrusting die een ieder op de bouwplaats zou moeten dragen. Onze mensen werken over de hele wereld en net zoals wij onze werkwijze aanpassen naar de normen van het land waar wij werkzaam zijn, zo doen wij dit ook met de veiligheidsmaatregelen . Ook de aannemer zal zelf de veiligheid in de gaten moeten houden, door bijvoorbeeld valbescherming aan te brengen wanneer wij vloeren storten op hoogtes. 

Medewerkers zijn zich niet altijd bewust van de risico's of willen zich hier niet bewust van zijn. Aan ons de taak om te zorgen dat zij zich ten alle tijden toch houden aan de eisen die wij hier in Nederland stellen. Wij stellen daarom PBM's ter beschikking van onze medewerkers om hen hiervan ook bewust te maken. Ook proberen wij onze medewerkers zo goed mogelijk te instrueren wat betreft de noodzaak van het dragen van de PBM's  en veilig werken. Even snel iets doen, kan vaak een risico opleveren voor de veiligheid. 

Het materieel waar mee gewerkt word voldoet aan de hoogste eisen van veiligheid. Dit word elk jaar opnieuw gecertificeerd en getest. Ook de handgereedschappen zijn bij ons voorzien van de juiste veiligheidskeurmerken. 

Uiteindelijk zien wij dat er vorderingen worden gemaakt met betrekking tot dit onderwerp en kunnen we vaststellen dat er de afgelopen jaren geen incidenten op de bouwplaats gemeld zijn met betrekking tot ongevallen en dergelijke. Alertheid blijft echter geboden. Zowel van de aannemer zelf als van ons eigen uitvoeringsteam. Als we samen hierop blijven wijzen word het een gewoonte en zullen de mensen zich bewust worden van de noodzaak. 

Een veilig werkklimaat bereik je samen!

Posted by Marieke Pitlo
Find me on:

Topics: Concrete, Safety