Twintec Plus, de pluspunten...

Published on 24 September 2020

TwintecPLUSold

Resultaat van de Twintec Plus behandeling

Beton blijft beton en toch.. iedereen wil graag een mooie glanzende vloer. Of dit nu de nieuwe net geproduceerde vloer is of een industrievloer die al jaren in gebruik is. Er zijn veel producten te verkrijgen op de markt.

Maar blijft de vraag.. Is dit ook de beste oplossing?

Er bestaan al diverse oplossingen op dit gebied. Bijvoorbeeld de  epoxy vloer / coating, waarmee een laag aangebracht wordt op de bestaande vloer. Een vaak gebruikte oplossing om met name de onderhoudskosten te verlagen. Dit is een dure oplossing, met als nadeel dat de coating kan loskomen van de vloer of beschadigen, wat weer reparatiekosten met zich meebrengt. In een heel aantal gevallen kan de Twintec Plus de betere oplossing zijn. De Twintec Plus wordt in de vloer gerealiseerd en niet er bovenop, waardoor het risico op loslaten niet aanwezig is. Ook niet na een aantal jaren gebruik. Zeker de moeite waard om dit dan ook in de product keuze mee te nemen. Daarnaast biedt de Twintec Plus nog een aantal andere voordelen ...

Wat biedt de Twintec Plus

Twintec Group stelt in combinatie met haar andere producten de Twintec Plus voor. Twintec Plus is het beste te omschrijven als de ultieme oppervlakteverbeteraar.  Wat zijn de specifieke kenmerken van Twintec Plus? We zetten ze voor u op een rijtje:

  • Verbetering van het uiterlijk, verdichting en hardheid van de vloer.
  • Lagere onderhoudskosten
  • Bandensporen makkelijk te verwijderen.
  • Daling van energieverbruik door hoge reflectiewaarden
  • Antislip - DIN51131 - validatie VEILIG
  • Vermindering water- en olieopname met meer dan 90% (DIN 52617, DIN EN 150 15148) 

In het kader van de duurzaamheid en daarmee ook het ecologische aspect in ogenschouw nemend, kunnen we stellen dat met de behandeling van uw industriële betonvloer met Twintec Plus u ook een positieve bijdrage levert aan het milieu. 

Is dit dan het enige voordeel? Nee, buiten deze toch wel "Plus" in de huidige groene tijd, gaat het ook stofvorming tegen en zal de vloer makkelijker te onderhouden zijn. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op die zich zeker op een langere termijn zal uitbetalen. De verschillende mogelijkheden bieden dan ook op meerdere vlakken zeker voordelen om dit ook op uw nieuwe vloer toe te passen.

Onderhoudsarm & kostenbesparend
- Kostenbesparing tijdens de levensduur
- Eenvoudig schoon te houden (ook bandensporen makkelijk te verwijderen)
- Zal niet loskomen of versplinteren in de loop der tijd

Ecologisch verantwoord
De Twintec Plus is een duurzame- en ecologische oplossing. Het maakt gebruik van de reeds aanwezige componenten in de betonvloer. Door de hoge reflectiewaarden van de vloer zal dit het energieverbruik verlagen en een significante daling geven van de CO2 uitstoot.

Duurzaam
Het uiterlijk van de vloer zal niet alleen aanzienlijk worden verbeterd, het zal ook zorgen voor een betere verdichting en hogere hardheid van de vloer. Ook zal de vloer slijtvaster worden door dit proces.

Hoe gaat dit in zijn werk?  

Densifier Graphic

Allereerst wordt er een microscopisch laagje van de toplaag geslepen, hierna wordt er een speciaal ontwikkelde verdichter aangebracht die een actieve reactie aangaat met de vrije deeltjes in de beton. Hierna wordt er een beschermende sealer aangebracht, die de vloer beschermt tegen water en olie penetratie. Dit hele proces wordt vervolgens voltooid met het polijsten van de vloer. In plaats van dat er een "coating" wordt opgelegd, wordt de Twintec Plus onderdeel van de vloer.

Is dit overal toe te passen?

De Twintec Plus is toe te passen op  bestaande vloeren, die een andere gebruikersfunctie krijgen. Bijvoorbeeld een drukkerij verdwijnt en de vloer gaat gebruikt worden voor een voedselverwerkingsbedrijf. Of op een bestaande vloer die een nieuw uiterlijk nodig heeft.

Ook op nieuwe vloeren is de Twintec Plus toe te passen om de kosten van onderhoud en electriciteit te drukken. En om natuurlijk gewoon een mooie glanzende bedrijfsvloer te hebben. 

 

Kan ik mijn vloer lang niet gebruiken?

Twintec kan ongeveer 1.000 m² per dag aanbrengen, na 24 uur is de vloer weer klaar voor gebruik.

 

Van een oude vloer naar een "nieuwe" vloer!

Geïnteresseerd? Wilt u meer zien of weten? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Contact

 

Posted by Tom van den Bulke
Find me on:

Topics: Twintec Ultimate, Warehouse, Maintenance, Twintec PLUS, VNA, #sustainable