TWINTEC® ULTIMATE, DE OPLOSSING!

Published on 31 March 2021

Twintec-Ultimate-in-useTwintec Ultimate in gebruik

Twintec staat bekend om haar gebruik van staalvezels in vloeren als wapening. In deze tijd waar duurzaamheid en milieubewustzijn hoog in het vaandel staan, biedt Twintec haar reeds beproefde Twintec® ULTIMATE aan als de oplossing,  voor zowel de duurzaamheid, als ook plannings- en kostenbesparing.  

Wat zijn de verschillen op deze vlakken tussen de traditionele vloer en de Twintec® ULTIMATE?

1. Scheurvorming en deformatie.

vloerproblemen

Bij een traditionele vloer werkt men met wapeningsnetten en staven  om de scheurwijdte te beperken. Door de hoeveelheid wapening en staven word gezorgd dat er voldoende verankering is in het staal om de trekkracht over te brengen op het beton.

Gevolg: Dikkere vloer, veel wapening, hoge m²- prijs en nog steeds al dan niet zichtbare scheurvorming.

Oplossing: Bij het gebruik van de combinatie staalvezels met traditionele wapening word gebruik gemaakt van de eigenschap dat staalvezels minder verankeringslengte nodig hebben om de staven te kunnen binden aan het beton. Door het grote bindingsoppervlak (bij  homogeen verdeelde staalvezels door het betonmengsel) van de staalvezel, in combinatie met de traditionele wapening word ervoor gezorgd dat de trekkrachten op het beton optimaal worden opgevangen, waardoor scheurvorming en deformatie tegen word gegaan en tot een minimum beperkt wordt. 

Directe voordelen:

 • een naadloze vloer
 • geen scheurvorming
 • minder gebruik van staal, minder gebruik van beton/cement

2. Productieproces

Afbeelding1         

Bij de traditionele vloer heb je te maken met een aantal factoren waar vooraf rekening mee gehouden moet worden in de planning van een project. Nadat het puinpakket is goedgekeurd moet de wapening gelegd worden voor de stort. Als dit eenmaal gebeurt is kan er begonnen worden met de productie van de betonvloer.

Gevolg: Er moet een lange doorlooptijd  worden opgenomen in de bouwplanning. En... tijd is geld.

Oplossing: Bij de Twintec® ULTIMATE worden de wapeningsnetten tijdens het stortproces gelegd, waardoor de voorbereidingstijd aanzienlijk ingekort word. Panelen tot 2.500 m² per dag zijn geen uitzondering. Enkel gescheiden door dagvoegen omdat we nu eenmaal niet 24/24 door kunnen gaan. Door het gebruik van onze Laserscreed en Toppingspreader kunnen we zorgen voor een optimale afwerking van de vloer en vermijden dat de staalvezels aan de top zichtbaar zijn. Door het gebruik van de Toppingspreader met de slijtlaag zal ook de slijtvastheid aanzienlijk verbeterd worden doordat de maximale hoeveelheid aangebracht word. 

Directe voordelen:

 • kortere doorlooptijd
 • verbetering van slijtvastheid

3. Milieuaspecten 

AdobeStock_45136203

Zijn de traditionele vloeren nou echt zoveel slechter voor het milieu? Het antwoord is ja. Als we kijken naar het gebruik van cement, doorlooptijden en dus ook transport van goederen en vervoer van personeel, gebruik van hoeveelheden wapening en het productie proces op zichzelf, kunnen we rustig concluderen dat er bij een traditionele vloer (elke case op zich uiteraard) een hogere CO2 uitstoot plaatsvind ten opzichte van de Twintec® ULTIMATE tijdens de bouw.  

Gevolg: Grotere impact op het milieu en een groter verbruik van onze fossiele grondstoffen. 

Oplossing: Met een Twintec® ULTIMATE vloer, ontworpen door onze eigen engineers kunnen wij een reductie van de CO2 uitstoot realiseren voor de vloer van +- 20% afhankelijk van het ontwerp en het gebruik van de verschillende soorten cement. 

Directe voordelen: 

 • minder verbruik van de fossiele grondstoffen
 • lagere CO2 uitstoot, dus een lagere impact op het milieu

4. Kosten

Een traditionele oplossing geeft een dikkere vloer met meer wapening en dus hogere initiële kosten bij aankoop. Verder heeft een traditionele vloer meer onderhoud nodig om de vloer volkomen operationeel te houden. Daarbij geeft een traditionele wapening een significant grotere kans op scheurvorming, waardoor meer reparatie en onderhoud nodig is.

Gevolg: Een logistiek proces wat minder efficiënt word doordat de vloer niet meer optimaal te benutten is. 

Oplossing: Met de Twintec® ULTIMATE kunnen wij een naadloze vloer aanbieden, die ook op lange termijn de tand des tijds doorstaat.
Ook bij hergebruik van de vloer in een andere functie voldoet de Twintec® ULTIMATE nog steeds.

Directe voordelen:

 • minder onderhoudskosten op de vloer
 • minder onderhoudskosten voor uw logistieke voertuigen.
 • een operationeel logistiek proces wat optimaal benut kan worden.
 • prijstechnisch de betere bij inkoop van de vloer.

Conclusie: Met een Twintec® ULTIMATE vloer bent u verzekerd van een vloer die zowel kwalitatief, als milieu- en kostentechnisch de betere is. Ook op langere termijn, bij bijvoorbeeld hergebruik in een andere functie kan de Twintec® ULTIMATE aan de voorwaarden voldoen in alle vlakheden.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die Twintec u kan bieden?
Neem dan contact op met ons salesteam --> Direct contact opnemen

 
Posted by Marieke Pitlo
Find me on:

Topics: Twintec Ultimate, "specialist", Logistcs, #sustainable